Živák lázeňský - 55. pokračování


16.2.2018 | 19:00 | Kulturní sál lázní

Živák lázeňskýPořad pro milovníky folkové, trempské, country a příbuzné muziky se postupem času stal výběrovým předkolem letního Country festivalu „Pod Hůrou“.

 

 


Na podzim letošního roku vstoupil pořad do svého devátého ročníku. V Bělohradě dobře známý Mirek Ošanec uvede v sále lázní jeho pětapadesáté pokračování, do kterého pozval další interprety.

Skupiny Větrno a 3K&M.

Vstupné 50 Kč

 

Větrno

Původně Liberecká trampská skupina Větrno byla založena 28. října 1985 Jarmilou Káčou a Pavlem Déčkem Vinklátovými a během následujících dvou let jí prošlo několik hudebníků. Nejstabilnější formace existovala v letech 1987-90, kdy ve Větrnu hráli kytarista Pavel Déčko Vinklát, houslista a flétnista Zdeněk Glaser, zpěvačka Zuzana Agnes a kytarista Petr Trhánek Peukerovi. Skupina stavěla na vlastních písničkách, zvonivých kytarách a příjemném trojhlasu. Členové skupiny byli aktivní i v pořádání hudebních akcí. Kromě organizování festivalu Jizerská nota v Hejnicích založili vlastní měsíční pořady nazvané Tóny cest a cesty not.

V roce 1990 Větrno opouští Déčko a Zdeněk a vedle Agnes a Petra se objevují kytarista a zpěvák Roman Piroch a Mirek Havelka s baskytarou. Po jejich odchodu, na podzim roku 1992 se skupina na deset let odmlčela.

K obnovení činnosti skupiny Větrno došlo na jaře 2007, kdy Zuzka Agnes a Pavel Déčko Vinklát přibrali kytaristu Davida Vaniše . Po roce se přidal kontrabasista Martin Machura a v únoru 2009 zpěvačka a flétnistka Katka Procházková. Vystoupení na oblastním kole Porty 2009 ve Vratislavicích nad Nisou bylo jejich prvním a zároveň i posledním vystupením v této sestavě.

Opět šly roky Bezvětrné, až písně bratří Ryvolů způsobily, že se sešla dvojice Pavel a Petr, (který od roku 1992 působil v sestavách ...A hosté ,Jen Tak a P.O.L.) a spolu s Davidem Vanišem, Radimem Harrim Lešákem a Katkou Procházkovou zahráli na křtu zpěvníku Wabiho Ryvoly v Experimentálním studiu v Liberci v březnu 2011. Chlapci se znovu setkali až za tři roky a v listopadu 2014 začínají opět zkoušet... Po roce se sestava skupiny Větrno konečně stabilizuje ve složení: Petr Peuker, který propouští do minulosti přezdívku Trhánek a slyší na jména Mitig a Rásad, David Davídě Vaniš, Zuzana Agnes Pořízová-Peukerová, Zuzana Rašínová s houslemi, Adam Lešák s foukacími harmonikami a konečně Standa Syřiště s kontrabasem. Repertoár skupiny tvoří především písničky kapelníka Petra Peukera.

 

3K&M

Kapela vznikla v dubnu 2012, po pár zkouškách a jednom vystoupení 9.6.2012 ve Zvíkovci, bohužel přerušila s časových důvodů svoji činnost...

Hrajeme jen svou vlastní tvorbu, snažíme se aby hrané věci byli zhruba půl napůl od jednoho nebo od druhého...

Tak držte palce ať nám to teď vyjde... 


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad