Živák lázeňský - Meziměsto, Beat Brtewski - 57. pokračování


27.4.2018 | 19:00 | Kulturní sál lázní

Živák lázeňskýPořad pro milovníky folkové, trempské, country a příbuzné muziky se postupem času stal výběrovým předkolem letního Country festivalu „Pod Hůrou“.

 

 


Na podzim letošního roku vstoupil pořad do svého devátého ročníku. V Bělohradě dobře známý Mirek Ošanec uvede v sále lázní jeho padesáté sedmé pokračování, do kterého pozval další interprety skupinu Meziměsto a Beat Brtewski.

Vstupné 50 Kč

 

Meziměsto

Kapela MeziMěsto vznikla na podzim r. 2015 z iniciativy naší zpěvačky Janči, která přišla za Ondřejem s myšlenkou, že „by mohli dát něco dohromady". Ondřej si vytkl zdánlivě nesplnitelnou podmínku, že Janča přivede do kapely akordeon. To se v krátké době povedlo a tak vzniklo trio, které si nakonec dalo jméno MeziMěsto. Tento název byl zvolen i proto, že část kapely je z Prahy, část z Pardubicka a tak se občas nástroje stěhují jedním, nebo druhým směrem.

Už na první zkoušce při prvním nesmělém oťukávání jsme si hudebně „sedli" a zjistili jsme, že máme velmi podobné hudební cítění. Zároveň si rozumíme jako lidé a doufáme, že se nám daří pohodu, která je na zkouškách a soustředěních, přenést i na naše posluchače.

Kapela staví na autorské tvorbě Ondřeje Podeszwy (ex Balzamína, ex Pidilidi), který kapelu zásobuje hudbou i texty. Snaží se o moderní podobu folkové hudby, občas se však do jejího repertoáru vloudí i písně, které svou náladou zasahují i do dalších hudebních směrů.

Mezi největší dosavadní úspěchy kapely se dá počítat postup do semifinále pražské hudební přehlídky Notování (2017), 6. místo v soutěži Talent Coutry rádia s písní Pozvi ho dál (2017) a 3. místo autorské Porty ve Východočeském kole (2016).

V roce 2017 kapela vydala debutové CD s názvem Pozvi ho dál.
Další informace o kapele a možnostech, kde kapelu vidět a slyšet je facebookém profilu MeziMěsto, nebo na stránkách www.mezimesto.cz.

Členové:

  • Jana Bílíková - housle, zpěv
  • Ondřej Podeszwa - kytara, zpěv
  • Vojtěch Rohlíček - akordeon, piano, zpěv
  • Stálý host - Adam Vojtěch - cajon

 

Beat Brtewski

První počátky kapely se datují na podzim r. 2011, kdy spolu začli příležitostně hrát Pavel Dědic ( v minulosti technotrashová kapela Moor) a Vladimír Šádek ( dříve Etienne).

Hrají pouze vlastní skladby, které skládá Vladimír Šádek. Jedná se převážně o zhudebněné básně stárnoucí punkera, vegetariána, grafika a občasně krátkodobě šťastného muže Michala Krause ( sbírka 140 znaků samoty). 6 května někdy kolem roku 2012 se k nim přidává na kontrabas Tomáš Klíma ( "volk"lorní Hořeňák) a vzniká tím základní jádro skupiny.

Postupem času se přicházejí další muzikanti - Kateřina Šádková, Alena Kuželová a Honza Nosek ( Pfiferaios ).

Finální sestavu doplnil na počátku roku 2015 horský pivovarník a písničkář Karel Polívka (dříve brněnský folk rockový Nadotek). Karel Polívka přináší nové skladby a dotváří finální podobu kapelky.
V roce 2016 je dokončen koncertní materiál, skupina začíná vystupovat a ve studiu Josefa Zámečníka natáčí své první CD „Cestář".

Rok 2017 CD vychází a vedle koncertování BB začíná připravovat písničky na další desku... Kapela Beat Brtewski je společenstvím muzikantů složeném z občanů a přátel místní části Lázní Bělohrad zvané Brtev (brtník - včelař stáčející lesní med).

Skupina hraje ve složení:

  • Karel Polívka - zpěv, akustická kytara
  • Vladimír Šádek - elektrická kytara, violoncello, zpěv
  • Kateřina Šádková - zobcová flétna, ukulele, zpěv
  • Alena Kuželová - příčná flétna, zobcová flétna, zpěv
  • Jan Nosek - housle, zpěv
  • Tomáš Klíma - kontrabas, zpěv
  • Pavel Dědic - cajony, činel, vejce, mušle, šumy, ruchy a výkřiky "zpo-mal"

  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad