Živák lázeňský - původně Objevy zvukového portýra 22. pokračování


9.11.2012 | 19:00 | Kulturní sál lázní

Živák lázeňskýMěstské kulturní středisko Lázně Bělohrad uvádí pořad Živák lázeňský původně Objevy zvukového portýra. Pořad pro milovníky folkové, trempské, country a příbuzné muziky se postupem času se stal výběrovým předkolem letního Country festivalu „Pod Hůrou“.

 


Na podzim letošního roku pořad vstoupil do svého pátého ročníku. V Bělohradě dobře známý Mirek Ošanec uvede v sále lázní jeho dvacáté pokračování, do kterého pozval další vynikající interprety Passage a Berušky.

 

Passage
Kapela Passage vznikla rozšířením původního Dua Passage, které tvořili Jarda Kuchař a David Watzl. K nim se v roce 2008 přidal Martin Kasa na flétny, saxofon a klarinet a Honza Klupka na baskytaru a také zpěvačky Markéta Šiffelová a Petra Štěpánková. Po Petřině odchodu se počet členů ustálil na pěti členech a kapela si začíná říkat zkráceně Passage.
V letech 2010 a 2011 skupina vystoupila na řadě festivalů včetně finále Porty nebo Zahrady. Na finále festivalu Zahrada 2011 skončila kapela na 2. místě a získala cenu Krtka. Od roku 2011 pořádá kapela festival Folková Pasáž v Křižanech u Liberce.

Více na www.kapelapassage.cz

 

Berušky
V současné době máme repertoár rozdělen na dvě pomyslné části. Ta první je více folková a zpívaná česky. Vlastní písničky z dílny mojí nebo z dílny Stephanie. Ta druhá je spíše moderní country zpívané anglicky. Skladby jsou převzaté, známé. Na koncertech mícháme jedno s druhým...

Více na www.berusky.eu

 


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad