Živák lázeňský - 51. pokračování


13.10.2017 | 19:00 | Kulturní sál lázní

Živák lázeňskýMěstské kulturní středisko Lázně Bělohrad uvádí pořad Živák lázeňský. Pořad pro milovníky folkové, trempské, country a příbuzné muziky se postupem času stal výběrovým předkolem letního Country festivalu „Pod Hůrou“.

 

 

Na podzim loňského roku vstoupil pořad do svého osmého ročníku. V Bělohradě dobře známý Mirek Ošanec uvede v sále lázní jeho padesátéprvní pokračování, do kterého pozval dalšího vynikajícího interpreta. 

V pořadu vystoupí akustická trap-folková skupina Choroši.

Pořad je natáčen a uváděn na internetovém Country rádiu.

Vstupné 50 Kč.

Choroši

Akustická tramp-folková skupina Choroši pochází ze středních Čech. Byla založena v prosinci 2012 dvěma trampy-praktiky a jedním trampem-teoretikem jako jednorázový projekt s cílem zúčastnit se Porty 2013. Ačkoli Choroši svou pouť již v základním kole ukončili, pozitivní ohlasy a zážitky je motivovaly k rozhodnutí pokračovat ve společném hraní dál. V roce 2014 zvítězili ve finále autorské soutěže Porty s písní Výhybkář, získali ocenění Ústecký stříbrňák a probojovali se i do finále interpretační soutěže Porta, Festivalu trampské písně (zde získali ocenění za píseň Dík za ten víkend), Notování, Houpacího koně a Moravského vrabce. Od té doby Choroši několikrát vystoupili v živém vysílání různých rádií, zahráli si například jako předkapela legendárních Rangers či Greenhorns a k úspěchům přidali i účast ve finále soutěže Talent Country Radia v letech 2014 a 2016. V diváckém hlasování na Náměšťské placce (2015 a 2016) a na Festivalu trampské písně v Horním Jelení (2016) zvítězili, na Notování 2015 a na 41. Mohelnickém dostavníku (2016) skončili v hodnocení diváků druzí.

V prosinci 2013 Choroši nahráli živě ve studiu své první čtyřpísňové demo, v roce 2014 vydali zpěvník 20 písní a v roce 2015 studiové pětipísňové demo (vše je k poslechu či stažení prostřednictvím webu kapely). Za další významný úspěch považují skutečnost, že se po více než roce od založení kapely všichni tři členové nakonec přece jen dokázali shodnout na jejím názvu. Skupina je charakteristická svým syrovým trojhlasem doprovázeným dvěma kytarami a baskytarou. Choroši zastávají názor, že i ve třech lidech se dá udělat spousta muziky. Hrdě se hlásí k folkové a trampské hudbě a snaží se obohacovat ji pohodovými šlapajícími písněmi z vlastní autorské dílny. Posluchačům v nich Choroši vyprávějí příběhy (leckdy s překvapivým rozuzlením), které napsal sám život, popřípadě mu při psaní trochu pomohla bujná choroší fantazie.

Od svého vzniku Choroši hrají a zpívají v nezměněném složení:

  • Aleš Rogalewicz – zpěv, kytara
  • Petr Ovsenák – zpěv, kytara, struhadlo
  • Tomáš Doug Machalík – zpěv, rezobas (akustická baskytara)

Více o kapele na přiloženém letáku.



Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad